Vårstäda – En storstädning av hemmet

guide till att vårstäda - se till att göra en storstädning vid vårstädningen

När vårsolen skiner genom fönstren så upptäcker du alla ränder och fläckar som du inte såg förut. Om du tar en närmare titt runt, ser du att resten av ditt hem är ett levande bevis på att din familj har varit instängda under de kalla vintermånaderna. Den långa vintern har fått dammet att lägga sig på möblerna, mattkanterna och persiennerna. Så här rörigt har det aldrig varit förut. Även hunden verkar vara i desperat behov av ett bad.

Japp, det är dags att dra ut trasor, städmedel och få allt att fungera igen.

När du dyker ner i din storstädning i år, kommer här några tips på att vårstäda som kan hjälpa. Annars kan ta alltid få städhjälp i Södertälje till ett vettigt pris med vår städfirma.

Sju tips för att vårstäda

Ett rum i taget. En storstädning kan vara ett överväldigande projekt, särskilt om du försöker göra allt på en gång. Dela upp städningen över en vecka eller två är ofta en bra idé. Genom att koncentrera dig på ett rum per dag, kommer inte bara du känna en känsla av stolthet när du ser resultatet i slutet av varje dag, men din stressnivå är mer sannolikt att förbli på ”låg”.

Höj volymen på musiken

Studier har visat att vi åstadkomma mer när musik spelas, särskilt högt. Musik får blodet att flyta, energin att pumpa och är också en stor distraktion till den jobbiga saken av uppgiften. Så skruva upp volymen på stereon och vissla medan du arbetar!

Dela på tiden det tar att vårstäda

Älskar du att dammsuga och har en vän som inte har något emot att tvätta fönster? Varför inte göra en switcheroo och byta bostäder för en eftermiddag? Ni kan göra varandras ”grovjobb” och inte behöva göra dessa saker som du inte kan med att göra. Eller gå ihop och gör ett hem denna vecka, den andra veckan efter.

Gör familjen involverade

Hej, de hjälpte till att skapa röran, de bör hjälpa till med att rengöra den. Sätta de yngre barnen på att torka av väggar och socklar. De äldre barnen kan rensa ut garaget eller ge din bil en grundlig vårrengöring. På så sätt kan du koncentrera dig på de områden som du föredrar att göra själv.

Ta ut korgarna

Tre för att vara exakt. Märk dem: Sparas, ge bort, och kasta bort. När du går igenom varje garderob och skåp, släng prylarna i lämplig korg. Så enkelt är det faktiskt!

Använd de klassiska städgrejorna

Bakpulver: Skrubba bort smuts i ditt kök, badrum handfat och strö lite på mattor och låt vara över natten för att eliminera unken lukt. Vitvins vinäger: Använd vinäger i toaletter för att ta bort fläckar och envisa ringar eller späd och använda på fönster, baljor och andra apparater. Citronsaft: Bra för koppar kastruller, bestick och kakelfogar.

Ha ett party! Kan du inte bli motiverad nog för att börja städa? Bjud in några vänner över på middag. Det finns inget som får oss att börja städa som när vi vet att det kommer besök senare på kvällen.

Även om det är frestande att skjuta upp det, ju tidigare du börjar att vårstäda, något överväldigande men ofta nödvändigt arbete, desto snabbare får du sitta och dra nytta av ett skinande rent hem.