Rengöringsprodukter du ALDRIG ska blanda

blanda aldrig dessa rengöringsprodukterna

Ibland kanske du känner för att testa nya rengöringsprodukter och kombinationer av naturliga rengöringsmedel i ett försök att skapa det ultimata rengöringsmedlet. Vissa kombinationer fungerar verkligen bra tillsammans. Till exempel känner vi alla till kraften i att blanda ditt egna universalrengöringsmedel med vatten och vit vinäger i en sprayflaska.

Blanda EJ dessa rengöringsprodukter

Det finns vissa kombinationer som aldrig bör försökas, eftersom det finns risker. Om du är ny på att rengöra olika ytor och använda naturliga metoder och lösningar är det bättre att du inte experimenterar. Avvik inte från beprövade recept, annars kan du ha en farlig blandning i dina händer, som kanske inte bara visar sig vara ineffektiva utan faktiskt kan skada dig eller skada ditt hem. Här är några exempel på produktblandningar som aldrig bör försökas i ditt hemrengöringsarbete:

Ammoniak + blekmedel

Den resulterande produkten av blandning av blekmedel + ammoniak innehåller kloramin, som är en gas som kan ge allvarliga andningsskador och sveda i halsen. Bröstsmärta och andfåddhet är också möjliga negativa biverkningar. Du måste vara försiktig så att du inte använder dessa produkter tillsammans.

Fönsterrengöringslösningar innehåller ofta ammoniak, men det finns också variationer med ammoniakfri formel. Det är inte ovanligt att produkter av samma märke finns i både ammoniak och ammoniakfria formler, så du måste vara försiktig när du väljer din rengöringsarsenal.

Rengöringssprit + blekmedel

Kloroform är inte bara en blandning som kidnappare använder i böcker och filmer för att slå ut sina offer och föra dem vart de vill; det fungerar faktiskt. En mycket liknande effekt kan uppstå när du blandar blekmedel och alkohol. Även om det kanske inte räcker för att få dig att svimma, kommer det säkert att orsaka stort obehag. Du kommer att vara säker om du aldrig blandar blekmedel med annat än vatten. Detta eftersom många rengöringsprodukter för hemmet innehåller ingredienser som aldrig bör komma nära blekmedel.

Vinäger + blekmedel

Du har kanske hört att de tillsammans utgör ett bra desinfektionsmedel. Men det förändrar inte det faktum att användning av dessa två tillsammans leder till andra negativa biverkningar. Ångorna som släpps ut när svag syra blandas med blekmedel kan leda till hosta, problematisk andning och ögonirritation.

Vinäger + bakpulver

Även om många rengöringstips sprider tanken att bakpulver och vinäger utgör utmärkta hushållsredskap, är tricket att inte använda dem tillsammans utan separat. Att blanda dem skapar helt enkelt en ineffektiv lösning. Detta beror på att ättika innehåller syra och bakpulver är basiskt. Tillsammans blir de mest vatten, som inte kan användas för att rengöra.

Väteperoxid + vinäger

Medan det är sant att de två utgör fantastiska naturliga rengöringslösningar, skapar de tillsammans frätande syra. Det är okej att använda dem på samma yta separat, men tillsammans skapar de perättiksyra, som är mycket irriterande och frätande. Du vill inte ha permanenta ärr, eller hur?

Två olika märken av avloppsrengörare

Avloppsrengöringsmedel är normalt resultatet av kraftfulla formler som inte bör blandas. Kombination av sådana kan till och med få dem att explodera, så du bör vara extremt försiktig. Bara för att vara säker kan du inleda med att aldrig använda två olika märken efter varandra.

Hör med ett lokalt städbolag i Södertälje vilka rengöringsprodukter de använder sig utav när de städar.