5 enkla tips för att hålla ditt kontor rent

tips på att städa och rengöra kontor

Oavsett om du arbetar hemifrån eller i ett kontor spenderar du säkerligen mycket tid vid ditt skrivbord, vilket betyder att du rör och tar på saker med dina händer (som telefoner, tangentbord etc.). När du tar i dem sker två saker: om dina händer inte är rena smutsar de ner de sakerna, och om de sakerna är smutsiga, men dina händer är rena, blir du smutsig. När två saker nuddar varandra, smutsar den orena saken ned den andra. En bra anledning att hålla din arbetsplats ren. Men hur?

Tips för ett renare kontor

Det viktigaste tipsen en kontorsstädningsguru kan ge dig är att vara medveten om konsekvenserna av att inte ha ett rent kontor. Om vi inte tar hand om vår arbetsplats blir vi sjuka. Det går bortom borttagning av spill, högar med papper och organisation av räkningar. Låt oss ta det steg för steg:

1. Allt handlar om städvanor

Det är lätt att bli lat och låta saker ligga och skräpa. Om det behövs, lägg en notering på ditt skrivbord eller i din digitala kalender för att påminna dig att du måste ta 15 minuter för att städa upp på ditt skrivbord och lägga undan allting. Med tiden vänjer du dig att städa din arbetsplats utan att ens tänka på det under tiden du gör det.

2. Undvik att äta på ditt skrivbord

Jag vet att det är svårt att följa, men för att förstå varför det är så ohälsosamt att äta vid skrivbordet, tänk tvärtom: skulle du ta ditt skrivbord och din dator och jobba i köket? Om det förslaget inte går hem, föreslår jag att du vänder på ditt tangentbord och skakar det för att se all smuts och matrester som faller ut på ditt skrivbord som snöflingor.

3. Städa ditt skrivbord åtminstone en gång i veckan

Efter att du har ordnat upp dina papper och saker, använd en mjuk trasa och spruta på rengöringsmedel på den och torka av datorn, skärmen, tangentbordet, högtalare, telefon, lampa, pennhållare, pappershållare och annat. Spruta inte rengöringsmedlet direkt på sakerna; spruta helt enkelt på trasan och torka dem rena. Se till att datorn och skärmen är avstängda innan du gör det.

4. Papperskorg

Vi tenderar att tänka att det räcker med att kasta skräpet i papperskorgen för att bli av med det. Men våra hjärnor lurar oss därför att papperskorgen är i vår inomhusmiljö. Det blir ett ställe där bakterier uppstår såvida vi inte städar och tömmer papperskorgen regelbundet. För det syftet kan du också använda rengöringsspray. Se till att du använder en annan trasa än den du använde för ditt skrivbord.

5. Golvet

Om du har en matta ska du dammsuga den regelbundet. Kakelgolv och andra typer av hårt golv bör sopas och skuras åtminstone en gång i veckan. Om du har ett plastskydd över mattan ska du även rengöra det med spraymedlet. Kontorsstädning är viktigt för att öka din livskvalité. Det kommer i slutändan öka din produktivitet, för du kommer känna av den hälsosammare omgivningen, och ditt arbete blir mer entusiastiskt.

Anlita vår städfirma för prisvärda städtjänster i Södertälje när du är i behov att rengöra ditt kontor.